Non-stop työpaja: Monimuotoinen luonto

04.09.2021

klo 12-17
Ohjaaja: Johanna Suonpää

Työpaja pohjautuu tarinaan muinaisen meren luodosta ja Vellamo Vedenemännästä. Tarinassa Vellamo sukeltelee aikojen alussa leväniityillä ja ihastuu vedenalaisen saaren ihmeellisyyksiin. Hitaasti taruolento nostaa löytämänsä saaren merestä myös ihmisten iloksi. Työpajassa kuvaus taruolennon kohtaamista ihmeellisistä merikasvustoista johdattaa osallistujat monimuotoisen luonnon teeman äärelle.

Työpajatyöskentelyssä yhdistyvät leikkimielisesti, omakohtaisen käsillä tekemisen kautta mm. käsityö, muotoilu, taide ja yhteisöllisyys. Lähtökohtaisesti työpajan materiaaleina ovat erilaiset langat ja meren Harakan saareen tuomat pienimuotoiset luonnonmateriaalit.

Työpaja on suunnattu kaikille Harakan saaressa ja näyttelyssä vieraileville eikä siihen osallistuminen edellytä erityistaitoja tai osaamista. Työpajassa käynti sopii sekä perheen yhteiseksi, yhdessä tekemisen hetkeksi että satunnaisille näyttelyssä vierailijoille iästä, sukupuolesta tai lähtökohdista riippumatta. Työpaja järjestetään mahdollisuuksien mukaan ulkona. Sateen sattuessa työskentely tapahtuu Harakan Taiteilijatalon kirjastossa.

Työpaja on osa Taiteilijoiden saari -ryhmänäyttelyn ohjelmistoa ja liittyy työpajaa ohjaavan Johanna Suonpään näyttelyssä esillä olevaan teoskokonaisuuteen. 

Lauantaina 4.9 Harakan Taiteilijatalon ovet avautuvat yleisölle myös osana Konstrundan -tapahtumaa.

Harakan taiteilijatalo