HARAKAN TAITEILIJOIDEN RYHMÄNÄYTTELY: TAITEILIJOIDEN SAARI

10.08.2021 - 26.09.2021

Taiteilijoiden saari on 31 taiteilijan ryhmänäyttely, joka levittäytyy Harakan saaren historiallisiin rakennuksiin ja vanhoihin tunnelmallisiin kasematteihin. 

Taiteilijoiden saareen ei ole tuotu mitään ylimääräistä, se ei ole spektaakkeli eikä se julista mitään. Näyttely on ehdotus toisenlaisesta tekemisen tavasta kansainvälisten taidetapahtumien rinnalle: paikallisen, työskentely-ympäristöönsä ja yhteisöönsä sitoutuneen taiteilijaryhmän sukupolvi- ja genrerajat ylittävästä yhteistyöstä. Näyttelyä ei ole haluttu rakentaa, vaan se on nostettu esiin siitä, mitä on jo olemassa.

Harakka on taiteilijoiden saari ja siksi näyttely kasvaa saaren ilmapiiristä ja miljööstä. Lähes kaikki teokset ovat syntyneet Harakan Taiteilijatalon työhuoneissa. Teoksissa välittyy kirkkaana taiteellisen työskentelyn tärkeä ydin: halu ilmaista itseä niin että muut saavat nähdä ja kokea jotain tärkeää. Näyttely on taiteilijoiden lahja saarella vieraileville ihmisille.

Näyttely on vierailijoille maksuton. Saareen saavuttaessa on maksettava pieni lauttamaksu.

Taiteilijat:
Sirkku Ala-Harja, Annette Arlander, Pira Cousin, Lotta Djupsund, Aino Favén, Noora Geagea, Kalle Haapala, Siiri Haarla, Iiris Hälli, Olof Kangas, Liisa Kallio, Osmo Kivimäki, Kastehelmi Korpijaakko, Matti Kähönen, Anni Leppälä, Pekka Luhta, Marika Maijala, Päivi Maunu, Soili Mustapää, Heikki Mäntymaa, Tuula Närhinen, Tuomo Rainio, Kai Rentola, Kaisa Salmi, Heli Sihvonen, Johanna Sipilä, Johanna Suonpää, Petra Vehviläinen, Virpi Vesanen-Laukkanen, Kari Yli-Annala, Aoi Yoshizawa

Kuraattori: Veikko Halmetoja

Näyttely on avoinna
ti-pe 13-18, la-su 12-17

Lataa näyttelyn kartta (pdf)

 

Harakan taiteilijatalo