Ryhmänäyttely: TAITEILIJOIDEN SAARI 2023

01.09.2023 - 30.09.2023

Taiteilijoiden saari 2023 on 28 taiteilijan ryhmänäyttely, joka levittäytyy Harakan saaren rakennuksiin, poluille ja rannoille. Näyttelyn taiteilijat työskentelevät Harakan Taiteilijatalossa ja näyttelyn kuratoi kuraattoriduo Anna Jensen ja Eliisa Suvanto. Näyttely on jatkoa vuonna 2021 järjestetylle Taiteilijoiden saari -näyttelylle. 

Saari on paikka, mutta se on myös aika, etäisyys, kesto, tunnelma, äärimmäisyyksien pakopiste, pysyvyyden ja muutoksen leikkauskohta, ja poliittisten päätösten kohde. Nämä käsitteet muodostavat temaattisen lähtökohdan ryhmänäyttelylle, joka syntyy saareen luonnon ja ympäristön ehdoilla, vuorovaikutuksessa taiteilijoiden ja saaren kanssa, olemassa olevaa hyödyntäen ja edellisen ja entisen päälle rakentaen.

Osa näyttelyn taiteilijoista on työskennellyt saarella vuosikymmeniä, kun taas uusin tulokas on saapunut Harakkaan tämän vuoden aikana. Yhteisöllisyys, yleisöjen ja tekijöiden moninaisuus sekä resurssien jakaminen ovat käsitteitä, jotka nousevat esiin nykytaiteessa. Taiteilijoiden saaressa nämä lähtökohdat ovat läsnä perustavalla tavalla ja ympärivuotisesti. Yhteinen aika ja jaetut kokemukset saavat uuden merkityksen paikassa, jossa vuodenkierto rytmittää olemista ja työskentelyä. 

Ajan kehämäisyys ja kaiken syklisyys näkyvät näyttelyn teoksissa ja niiden materiaaleissa, joista iso osa on löydetty saarelta tai huuhtoutunut rantaan meren mukana. Taiteilijat, meri, saari ja sen asukkaat elävät rinnakkain. Näyttely avaa ja tekee näkyväksi jo olemassa olevia yhteyksiä, kumppanuuksia ja työskentelytapoja. 

Taiteilijat: Sirkku Ala-Harja, Annette Arlander, Pira Cousin, Lotta Djupsund, Aino Favén, Noora Geagea, Kalle Haapala, Siiri Haarla, Iiris Hälli, Olof Kangas, Liisa Kallio, Osmo Kivimäki, Kastehelmi Korpijaakko, Anni Leppälä, Pekka Luhta, Marika Maijala, Päivi Maunu, Soili Mustapää, Heikki Mäntymaa, Tuula Närhinen, Tuomo Rainio, Harriina Räinä, Kaisa Salmi, Johanna Suonpää, Petra Vehviläinen, Virpi Vesanen-Laukkanen, Kari Yli-Annala, Aoi Yoshizawa.

Kuraattorit:  Anna Jensen ja Eliisa Suvanto 

Lue näyttelyn katalogi täältä

Info på svenska
Information in English

 

 

Näyttely on avoinna: ti-pe 13–18, la-su 12–17

Avajaiset 1.9. klo 17-21. Tervetuloa!
Avajaisjuomat tarjoaa The Helsinki Distilling Company.

Opastukset näyttelyyn:

Su 3.9. klo 14  Kierros taiteilija Päivi Maunun johdolla
La 9.9. klo 14  Kuraattorikierros 
Su 17.9. klo 14 Kierros taiteilija Petra Vehviläisen johdolla
Ti 19.9. klo 14  Kuraattorikierros 
Su 24.9. klo 14  Kierros taiteilija Sirkku Ala-Harjan johdolla

Saavutettavuus: Saarelle pääsee Kaivopuistosta Merenkävijöiden yhteisveneellä, joka lähtee Ullanlinnan laiturilta, Cafe Ursulan vierestä. Meno-paluu-lippu maksaa 6,50€, näyttelyyn ei ole sisäänpääsymaksua. Harakan saarelle ei saa tuoda koiria ja kävijöiden tulee liikkua saarella merkittyjä polkuja pitkin. Harakan saaren yhteysveneeseen, Taiteilijataloon ja muihin sisätiloihin ei pääse pyörätuolilla. Luontopoluilla liikutaan maasto-olosuhteissa.

Yhteysveneen aikataulu


Medialle / för media / for the media: 

Lehdistötiedote
Pressmeddelande
Press release

Kuvia / Bilder / Photos

Harakan taiteilijatalo