Kirjatekoja

KIRJATEKOJA
Taiteilijakirjanäyttely Harakan saaressa

10.8. - 30.8.2015 | avoinna joka päivä klo 12 - 18

Tänä kesänä yhteisnäyttelymme teema on taiteilijakirja - livre d'artiste.
Vanhan lennätinrakennuksen lempeässä valossa voi tutustua 21 uuteen, uniikkiin taiteilijakirjaan 21 tekijältä. Tämän pienen kirjastomme teoksissa heijastuu hauskasti
Harakan eri alojen taiteilijoiden monitaitoisuus. Mukana ovat:

Sirkku Ala-Harja, Annette Arlander, Aino Favén, Kalle Haapala, Olof Kangas, Annu Kekäläinen, Osmo Kivimäki, Elina Koskimies, Anni Leppälä, Pekka Luhta, Kristiina Lähde, Päivi Maunu, Heikki Mäntymaa, Tuula Närhinen, Tuomo Rainio, Kai Rentola, Anna Mari Räsänen, Heli Sihvonen, Timo Vartiainen, Virpi Vesanen-Laukkanen ja Kari Yli-Annala.

Emmi Martin, Rikhardinkadun kirjaston taiteilijakirjakokoelman alkuunpanija, on toiminut näyttelytyöryhmän asiantuntijana. Yli 400 taiteilijakirjaa käsittävässä RikArt-kokoelmassa on teoksia myös harakkalaisilta.

Taiteilijakirja on elävä ja uusiutuva taiteenlaji, jonka historiaa voi jäljittää varhaisiin käsin tehtyihin kirjoihin. Se pohtii kirjan olemusta tai ottaa sen muodon, liikkuu kuvataiteen ja kirjallisuuden välimaastossa – ja johdattaa aivan omanlaiseensa lukemistapahtumaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Harakka ry | Kirjatekoja-työryhmä

taiteilijakirjojen asiantuntija Emmi Martin
kuvataiteilija Olof Kangas
tekstiilitaiteilija Virpi Vesanen-Laukkanen
runoilija Kristiina Lähde


Merenkävijät Ry:n yhteysvene liikennöi Harakkaan Ullanlinnan (kahvila Ursulan) laiturista noin tasa- ja puolitunnein (www.merenkavijat.fi). Kutsu vene nostamalla viitta. Meno-paluu 4,50 / 2 e.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskuksen Uudenmaan taidetoimikunta ja
Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Näyttelyjuliste: Kai Rentola
Tiedustelut ja teoskuvat: kristiina.h.lahde(at)iki.fi
www.harakka.fi