Taiteilijat
Taiteilijat ja käsityöläiset vuokrasivat työtiloja Harakan saaren päärakennuksesta ensimmäisen kerran vuoden 1988 syksyllä.

Seuraavana vuonna perustettiin Harakka ry, joka aktiivisesti edistää taiteellisen toiminnan mahdollisuuksia saarella ja järjestää mm. erilaisia taidetapahtumia.
Talossa pitää työhuonettaan n. 30 taiteilijaa, muotoilijaa ja käsityöläistä, jotka kulkevat saarelle koko vuoden omilla veneillään, tai vuoroveneellä keväästä syksyyn tai talvisin jäätä pitkin.

"Harakkalaiset" ovat taiteelliselta suuntautumiseltaan hyvin erilaisia ja myös materiaalien käytön suhteen erikoistuneita. On taidemaalareita, tekstiilitaiteilijoita, muotoilija, keraamikko, puu- ja paperiveistosten tekijöitä, seppiä, valokuvaaja, arkkitehti, installaation tai performanssin tekijöitä, kirjoittajia, kalastajia jne.
Yhdistävinä tekijöinä on voinut olla rauhan kokeminen eristäymisen ja tilasta toiseen siirtymisen kautta, halu antaa saaren vaikuttaa töihinsä tai jopa läsnäoleva mahdollisuus tehdä yhteistyötä muiden kanssa.

Harakka yhdistyksen toiminnan tarkoitus on:

 • jäsentensä keskinäisen yhteistyön lisääminen
 • tilojen ja välineiden käyttömahdollisuuksien parantaminen
 • näyttelyt ja muut ulospäin suuntautuvat tapahtumat
 • yhteistoiminta kaupungin eri viranomaisten, kuten Kiinteistöviraston, Kulttuuriasiainkeskuksen, Kulttuurikaupunkisäätiön, Ympäristökeskuksen ja Hallintokuntien kanssa
 • kansainvälisten yhteyksien kehittäminen
 • Sirkku Ala-Harja
  Annette Arlander
  Pira Cousin
  Lotta Djupsund
  Aino Favén
  Kalle Haapala
  Siiri Haarla
  Emmi Jormalainen
  Olof Kangas
  Osmo Kivimäki
  Tero Kontinen
  Kastehelmi Korpijaakko
  Matti Kähönen
  Anni Leppälä
  Pekka Luhta
  Marika Maijala
  Päivi Maunu
  Saara Metsämäki
  Soili Mustapää
  Tuula Närhinen
  Tuomo Rainio
  Kai Rentola
  Mari Rogers
  Anna Sailamaa
  Kaisa Salmi
  Heli Sihvonen
  Johanna Sipilä
  Virpi Vesanen-Laukkanen
  Kari Yli-Annala
  Aoi Yoshizawa